Fă cadou 
un copăcel
Daruiește-ți ziua de naștere
logo-plantam-fapte-bune@2x

2112 voluntari au plantat 60.000 copacei in 8 judete

Plantare Covasna 13 aprilie 2013

Sezonul de plantări de primăvară din acest an s-a incheiat cu succes: peste 2000 de oameni au venit alături de iniţiativa Plantăm fapte bune în România si au plantat 12 hectare de pământuri neroditoare din ţara noastră. Din toate colțurile țării, fie că au fost români, americani, britanici, egipteni, austrieci sau lituanieni, voluntarii au oferit o sâmbătă din timpul lor în folosului comunităţii.

Voluntarii se bucură că, în urma eforturilor lor, cel puţin 70% din copăceii plantaţi s-au prins.

puieti ardud

Acţiunile vor continua în această vară, când plantatorii de fapte bune sunt aşteptaţi la tradiţionalele ingrijiri, şi în această toamnă, când vom continua plantările.

Plantăm fapte bune în România, iniţiată în 2011, are până în prezent peste 6900 de membri în comunitatea de plantatori de fapte bune. Aceştia locuiesc în apropierea localităţilor în care s-a plantat. Ei aleg să petreacă timp în aer liber, să ajute o comunitate, să cunoască alţi oameni, pentru că viaţa la oraş îi tine departe de natură sau pentru că îşi doresc să lase ceva în urmă copiilor.

Dintre aceştia, ei sunt invitaţi să ia atitudine şi sa găsească un pământ nou, dintr-o localitate nouă, pe care să-l adauge pe harta plantărilor de fapte bune.

Toate aceste eforturi sunt făcute cu muncă voluntară, cu sprijin din partea unor instituţii precum: Consiliile Judeţene din Satu Mare si Mureş, prefecturile din Iaşi, Ialomiţa, Argeş, Mureş, Timiş si Covasna, Administraţia Naţională a Penitenciarelor care trimite deţinuţi la acţiuni, primăriile Ardud, Armăşeşti, Bălţaţi, Breaza, Tăureni, Tigveni, Valcaul de Jos, Vâlcele şi Vulturu care pun la dispoziţie pământurile, Jandarmeria Română si Inspectoratele pentru situaţii de urgenţă care aduc jandarmi şi pompieri în regim de voluntariat la acţiuni, direcţiile silvice din județele Argeş, Mureş, Vaslui, Covasna şi ocoalele silvice Ardud şi Şuici care ne ajută cu prezența pădurarilor la acțiunile de plantare, Directiile judeţene pentru tineret şi sport Covasna şi Argeş.

Ne sunt alături organizaţii precum Asociaţia Pathos, Asociaţia pentru Dezvoltare Comunitară Alutus, Asociaţia Montană Carpaţi, AIESEC Mureş, Cercetaşii României filiala Mureş, Asociaţia pentru Comunitate Sfîntu Gheorghe, Asociaţia Studenţilor Ecologi Sibiu, Asociaţia Studenţilor "SILVA" a Facultăţii de Silvicultură Braşov, Asociaţia "Ecou" din Sf.Gheorghe, Cercetaşii României – filiala Tîrgu Mureş, Comunitatea Românilor din Emiratele Arabe Unite, Facultatea de Inginerie a Mediului- Extensia Sf.Gheorghe a Universitatii "Babes-Bolyai", Facultatea de Ştiinţe-Departamentul de Ecologie şi Protecţie a Mediului Sibiu din cadrul Universităţii Lucian Blaga, Facultatea de Alimentaţie şi Turism a Universităţii Transilvania Braşov, Liceul Tehnologic Ardud, Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuşi” Sfîntu Gheorghe, Generaţia Tinerilor Europeni, Grupului Şcolar „Iordache Zossima” Armăşeşti, Palatul Copiilor Sfîntu Gheorghe, Social Eco Team care trimit voluntari de organizare si de plantare la acţiunile noastre.

Mesajul nostru a fost preluat de mass media precum postul de radio Europa FM, portalurile www.responsabilitatesociala.ro și www.csrmedia.ro, fluxul de ştiri Agerpres, canalele media locale: Covasnamedia.ro Nord-Vest TV, Observatorul de Covasna, Portal SM, Prima TV Tg. Mureş, Satu Mare News, Ştii TV Mureş sau TVR Mureş.

Ne susțin companii precum Adobe, Angeloexpres, Art&Hobby, Autoliv Romania, Avon, Bertis, Brutăria Dioszegi, Bus Trade, Charter Transair Agency, Cosmote, DB Schenker, Dr. Oetker, Emerson, Eurolines, Friesland Campina, Gotec Rom, Holcim, HP, JTI, Mazars, Mediurg Prahova, Mega Image, Oracle, Provident, Renania,  Serviciul de ajutor maltez Covasna, Trans Air Agency, The Cell, Timken, Tricomserv, Transmegic, Țucă, Zbârcea&Asociații, Xerox România, Zoemia. Acest companii incurajeaza  angajaţii sa s implic in acţiuni de voluntariat sau acordă sprijin matrial sau financiar pentru pregătirea acestor acţiuni.

Pentru cei care îşi doresc să se implice în plantările de păduri din acest an sau chiar în pregătirea unor acţiuni noi în cadrul Plantăm fapte bune în România, îi invităm să intre pe website-ul www.plantamfaptebune.ro sau pe pagina noastră de Facebook.

puiet Breaza

Note :
Plantăm fapte bune în România este o iniţiativă a societăţii civile tinere din România, bazată pe voluntariat, programată a se derula pe o perioadă de 5 - 7 ani la nivel naţional. Iniţiativa constă în acţiuni de conştientizare, cartografiere şi plantare pe terenuri care în prezent nu sunt incluse în fondul forestier, monitorizarea plantărilor şi efectuarea de lucrări de întreţinere până la reuşita finală. Din 2011, Plantăm fapte bune în România a mobilizat 6962 de voluntari, cu ajutorul cărora au fost plantaţi peste 138.700 de arbori forestieri, pe 38.5 hectare de teren. Cele 10 judeţe în care iniţiativa desfăşoară acţiuni de impadurire sunt: Argeş, Constanţa, Covasna, Ialomiţa, Iaşi, Mureş, Prahova, Satu Mare, Salaj şi Timiş.
magnifiercrosschevron-down